Stipendiater

Stipendier utdelade på Jack Russellklubben

Vi har fått möjligheten att instifta två stipendier på 1000 kr vardera i samarbete med Agria. Det delas ut samband med vårt årsmöte i februari för året som gått. Alla kan vara med och nominera. Förslag skickas till kontaktastyrelsen@jackrussellklubben.se Motivera gärna er nominering. Styrelsen utser stipendiaterna.Jack Russellklubbens och Agrias stipendie tilldelas någon som på ett föredömligt sätt gjort en insats för rasen under året som gått.


Någon som arbetat aktivt för rasens bästa, visat på rasens mångsidighet eller satt rasen på kartan inom ett område.


Klubben delar ut två stipendier varav ett är ett ungdomsstipendie till en person under 25 år

2020 utsågs ingen stipendiat

2019

2018

Agrias stipendie 2018 har tilldelats Eva Rangwe och Chrisruns Edvin "Edvin" med motiveringen:


De har under flera år visat att de hör hemma i de högsta klasserna inom såväl lydnad, bruks som rallylydnad. Max, 100 poäng på Stockholmshundmässa i rallylydnadens mästarklass visade alla på plats, vilken liten samarbetsvillig ras, jack russell terrier är.
Till det kommer att de tävlat i agility och ytterligare agilitykarriär kan komma det närmaste året för Edvin med ny förare.
Mottot verkar vara, för en jack russell terrier är inget omöjligt.


Agrias Ungsdomsstipendiat 2018 är Sofia Andersson och Buskotten Cinnamon Bun, Cingo med motiveringen:
En ung tjej som tagit med familjens hund ut på tävlingsbanan. De startade med valpkurs för att fortsätta med att träna agility och lydnad. Nu har rallylydnad blivit den hundsport där de tagit steget ut på tävlingsbanan officiellt. Ett fint exempel på hur en jack russell terrier hänger med på allt som matte vill pröva på.

Stipendiat 1 2019
ungdomsstipendiat 2019

2017

Agrias stipendie 2017 har tilldelats

Torsten Wiltflod med följande motivering


Torsten är en ambassadör för rasen vart han än är världen över. Han är berest och gör god reklam för vår ras på caféer, restauranger och ute bland folkmassorna.


Han följs ständigt av sina hussar René och Jonas som tränar honom i allt från att hämta morgontidning till att hjälpa till att hänga tvätt. Torsten är ett lysande exempel på att en liten russell går att lära vad som helst.


Alla Torstens upptåg, resor, arbete mm finns att se på både film och foton på hans alldeles egen Facebook-sida som han lyckades skapa innan han ens flyttat från sina uppfödare. Han har många egna vänner på sin FB och vi är nog en och annan som undrat vad vi gör när vi gillar eller skriver med en hund 😃.


Torsten har med sina hussar skapat en hundgrupp där dom träffas alla hundägare i gamla stan. Han har setts som reklam på olika FB-sidor. Vi har alla kunnat läsa några av hans berättelser i vår rastidning Russell Nytt. Nyligen vann han en porträttmålning på FB. En värdig vardagsvinnare.


Agrias Ungdomsstipendie 2017 har tilldelats

Hanna Andersson &  Yax med följande motivering.


Hanna har med sin hund Yax visat på att det inte är hunden utan mattes intressen som sätter gränserna. De har visat framfötterna så väl på utställning som på tävlingsbanorna. Det har tränats rallylydnad, lydnad och bruks. Senaste grenarna om testats är Nosework och agility.


Yax har tränats och startat på viltspår De har varit med på varit med på grytläger för att testa på rasens jaktform och ursprungliga användningsområden.


Tillsammans har de hittat nya aktiviteter och visat på rasens mångsidighet


2016


Anna har med sin uppfödning på Vitsuddens Kennel visat på rasens mångsidighet. Hennes uppfödning har visats framgångsrikt på utställning men även visat framtassarna inom rasens ursprungliga användningsområde, grytjakten. Anna har också framgångsrikt meriterat inköpt avelsmaterial.


Anna sätter stort fokus på hundars mentalitet i allmänhet. Alla hennes avelshundar mentalbeskrivs innan avelsdebut och hon möjliggör för sina valpköpare att få sina hundar beskrivna.


Många hundar meriteras inom viltspår och används till praktiskt eftersök. Hundar från Vitsuddens kennel syns också på tävlingsbanorna i såväl agility, rallylydnad, freestyle, HTM som lydnad.Enya har med sin hund, Bastängens Sindy, ”Sydney” satt SKK-registrerad Jack Russell Terrier på agilitykartan. De har kvalat till SM fem år i rad och representerat Sverige internationellt. De krönte resan genom att knipa en 5:e plats på SM 2016. Sydney är också rasens första Nordiska Agilitychampion.


Enya har inte bara tävlat och rönt stora framgångar, hon har även visat att hon i alla lägen sätter sin hunds välbefinnande först.


Enya har också delat med sig av både tävlings- och träningsfilmer på sociala medier och visat vilken härlig ras det är att träna och arbeta med.